Του νερού τα παραμύθια

Παρασυρμένη από την πολύ ωραία εκπομπή της ερτ3 «Του νερού τα παραμύθια», έδωσα τον συγκεκριμένο τίτλο στο σημερινό post.

Την Κυριακή βρέθηκα στο Παλαιό Φάληρο και με την παρέα μου αποφασίσαμε να περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας. Κάτι τόσο απλό και αυτονόητο, αλλά και κάτι που είχα πολύ καιρό να κάνω.

Απλά «ζηλεύω» όσους συστηματικά αποφασίζουν να ξεκλέψουν λίγο χρόνο από την καθημερινότητά τους και να απολαύσουν την παραλία. Κατά τη διάρκεια της βόλτας μου, είδα ανθρώπους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους, άλλους να κάνουν ποδήλατο, αλλά και ένα κύριο να ψαρεύει. Με πετονιά αν είδα καλά και με ψαριά αρκετή για να δώσει και στους υπόλοιπους που βρίσκονταν γύρω του!!!!

Και στη συνέχεια της βόλτας ο επιβλητικός ανδριάντας του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου.

Image

Ο ανδριάντας αποτελεί έργο του Ακαδημαϊκού γλύπτη Ιωάννη Παππά και είναι τοποθετημένο στην Πλατεία Ηρώων του Παλαιού Φαλήρου, στη στάση του τραμ «Φλοίσβος.» Η φωτογραφία αδικεί απίστευτα το γλυπτό, αλλά ήταν η καλύτερη που μπόρεσα να βρω μέχρι στιγμής.

Τέλος δεν θα ήθελα να ξεχάσω να σας πω, ότι σαφώς είδα πολύ κόσμο να κάνει μπάνιο. Και πέρα από τους λίγο πιο ηλικιωμένους ανθρώπους, παρατήρησα ότι λειτουργεί και  όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών (συγκεκριμένα ο όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Μπάτη).Οργανωθείτε λοιπόν και πάρτε την απόφαση για μια βουτιά στην θάλασσα και μέσα στον χειμώνα!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s