Πώς ενσωματώνουμε υπότιτλους! It’s that easy!!!

Το να ενσωματώσει κάποιος υπότιτλους σε ένα βίντεο ή μια σειρά που έχει κατεβάσει δεν είναι όσο δύσκολο φανταστεί αρχικά.

Αφού έχουμε κατεβάσει τον υπότιτλο μας, βάζουμε το αρχείο με το βίντεο και τον υπότιτλο στον ίδιο φάκελο. Ο υπότιτλος είναι συνήθως σε μορφή srt ή doc. Ανοίγει δηλαδή τις περισσότερες φορές με το word ή με το πρόγραμμα του κειμενογράφου. Αυτό όμως δεν μας απασχολεί. Το προτελευταίο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να μετονομάσουμε το αρχείο με το βίντεο ή το αρχείο με τον υπότιτλο έτσι ώστε να έχουν το ίδιο όνομα. Και είμαστε έτοιμοι. Το τελευταίο βήμα είναι βέβαια να ανοίξουμε το βίντεο να παίξει με ένα πρόγραμμα, όπως το δημοφιλέστατο vlc media player. Είναι εύκολο στη χρήση και είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι θα το ξέρετε ήδη. Αν όχι μπορείτε να το κατεβάσετε πολύ εύκολα, δωρεάν. Ενδεικτικά σας δίνω δύο link: http://vlc-media-player.greek.toggle.com/ & http://download.cnet.com/VLC-Media-Player/3000-13632_4-10267151.html.

Extra tip:

Αν δεν θέλετε να βάλετε το αρχείο με το βίντεο και τον υπότιτλο στον ίδιο φάκελο, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας περιγράψω για να προβάλλει και τους υποτίτλους το vlc player.

Από το μενού του vlc player που βρίσκεται στο πάνω μέρος επιλέγουμε Media→ Open disc. Μετά από την καρτέλα File που ανοίγει επιλέγουμε το add και προσθέτουμε το βίντεο που θέλουμε να δούμε. Κατόπιν πάλι από το μενού του File επιλέγουμε το use a subtitles file και με το browse επιλέγουμε τον υπότιτλο μας. Ύστερα πατούμε play και έχουμε τελειώσει. Όμως υπενθυμίζω πως αυτό το βήμα μπορούμε να το παραλείψουμε όταν ο υπότιτλος είναι στον ίδιο φάκελο με το βίντεο.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s